homeofhope

Hoe is het na de aanslagen met de mensen op Home of Hope?

Hoe is het na de aanslagen van Paaszondag met de mensen die wonen en werken bij Home of Hope in Sri Lanka? In een gezamenlijk bericht van de stichtingen Rehabilitation Centre HoH en Home of Hope NL, zullen we deze vraag zo goed mogelijk beantwoorden.

Natuurlijk is iedereen bij Home of Hope enorm geschrokken van de gebeurtenissen op Paaszondag. Het normale leven komt voorzichtig weer op gang; overheidsgebouwen, scholen en kerken heropenen hun deuren. De kinderen van Home of Hope zijn sinds Pasen niet naar school geweest. Sharmini organiseert af en toe “themadagen” (beroependag, sportdag, etc.) om de kinderen bezig te houden en af te leiden. Daar genieten ze enorm van, dus dat werkt. Sharmini moet nog besluiten of de kinderen deze week weer naar school toe kunnen gaan.

De Nederlandse stagiaires van Rehabilitation Centre HoH zijn teruggegaan naar Nederland. Met het huidige reisadvies van de Nederlandse overheid, kon dat ook niet anders. Ze zullen hun stage hier afmaken.
Het medisch centrum van Rehabilitation Centre HoH is gewoon open en veel van de patiëntjes van het centrum komen naar hun afspraken. Zij worden nu alleen behandeld door de Sri Lankaanse staf, zonder hulp van de Nederlandse stagiaires. Fysiotherapeut Ali en zijn 2 collega’s hebben het er druk mee, maar houden zich onder de omstandigheden prima staande.
Voor Home of Hope en voor het medisch centrum is het ontzettend belangrijk goede relaties te onderhouden met de overheid en met de omgeving. Het is voor de kinderen van belang dat zij zich veilig voelen op een plek waar er voor ze gezorgd wordt, waar ze hun verhaal kwijt kunnen en waar ze liefde en gevoel voor saamhorigheid krijgen. De Sri Lankaanse kinderbescherming is na Pasen bij Home of Hope langs geweest en heeft gezegd dankbaar te zijn dat we voor de kinderen zorgen in deze tijd van onrust in het land.

We bedanken iedereen voor de lieve berichten en bemoedigende woorden die we de laatste tijd ontvingen en houden jullie op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. We hopen van harte dat jullie ons blijven steunen, ook in deze turbulente tijd!

Previous Article

Next Article